Je pre nás veľmi dôležité odkiaľ k nám potraviny prichádzajú, od akých ľudí, ako a s akými ideami boli pestované. Taktiež je pre nás významná príprava jedla a jeho podávanie. To s akými myšlienkami jedlo chystáme, ako pripravíme stôl, ako ho prestrieme, akú atmosféru vytvoríme počas stolovania, ako vedome sa venujeme prijímaniu potravy, je pre nás rovnako dôležité ako kvalita pokrmu.
Chvíľa na jedlo potrebuje mať svoj začiatok aj koniec a svoj čas. Preto jedávame v určenú dobu s patričnou prípravou a zakončením. Čas na jedlo je aj chvíľou stíšenia.

Roky pre nás s láskou varila naša Babka Janka, teraz u nás varí Angie, tak isto s láskou, veď ako inak. Babke Janke za jej roky služby s láskou a úctou ďakujeme.

Chvíľa na jedlo potrebuje mať svoj začiatok aj koniec a svoj čas. Preto jedávame v určenú dobu s patričnou prípravou a zakončením, čas na jedlo je aj chvíľou stíšenia, chvíľou nálady úcty a vďaky, ktorú v sebe nesieme my dospelí, aby ju deti skrze nás mohli zažívať. Hygiena duševná a duchovná, myšlienky a pocity tiež majú na nás a náš vývin/vývoj vplyv.

Uprednostňujeme potraviny, ktoré boli čo najmenej priemyselne spracované, z domácich zdrojov a v bio kvalite, potraviny miestne, najlepšie slovenského pôvodu, čerstvé, sezónne, alebo prirodzene uskladnené.

  • Varíme čo najjednoduchším spôsobom a kombinujeme málo druhov potravín.
  • Celozrnné obilniny tvoria základ nášho jedálnička.
  • Veľa ovocia v ranných hodinách a zelenina k obedu a olovrantu.
  • Ovocie a zelenina v rôznych úpravách, v lete surová a krátko varená, v zime kyslá, krátko i dlhšie varená a surová tá, ktorá je prirodzene uskladnená.
  • Používame zelené vňate a bylinky aj z našej záhrady a koreniny, ktoré sú vhodné pre deti.
  • Pochutnáme si i na naklíčených semenách.
  • Mliečne výrobky, vajíčka podávame ako prílohu.
  • Mäso a ryby sú súčasťou nášho jedálnička tiež.
  • Pečieme si vlastný kváskový celozrnný chlieb, vlastné koláče.
  • Z tukov používame maslo, biooleje lisované za studena, orechy a semená.
  • Na pitie máme vodu, čaj, sezónne šťavy, domáce sirupy.
  • Na stôl servírujeme jedlo pripravované s láskou, vedomou pozornosťou a s čistými myšlienkami.

To, ako často jedlo servírujeme, si môžete prečítať v sekcii pre našich rodičov.